Zwanger/Bekken
http://www.move-fysio.nl/images/banners/bekkencheckBuik1920_501midden.jpg

 

 

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd!

De zwangerschap is een heerlijke tijd waarin er veel verandert.

Ook voor je bekken verandert er veel. Heel natuurlijk en heel gezond.

Heb je twijfels of de veranderingen in je bekken normaal zijn? Of heb je klachten?

Maak dan gebruik van de gratis Bekkencheck

 

 

PIJNVRIJ DE ZWANGERSCHAP DOOR, DAT KAN!

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Dit zijn natuurlijke en nuttige veranderingen die erbij horen om je kindje zo optimaal mogelijk te laten groeien. Soms betekent dit dat er bij jou als moeder, bekkenklachten ontstaan. Deze klachten voel je bijv. bij het lang aanhouden van eenzelfde houding en/of bij het bewegen, zoals omdraaien in bed, zitten, opstaan, staan, lopen en traplopen. Gelukkig is het niet nodig om deze klachten te hebben, omdat ze met de juiste aanpak snel te verhelpen zijn.

 

WAT VOEL JE?
De bekkenklachten uiten zich als een stekende pijn of aanhoudende zeurende pijnen in liezen, benen, schaambeen, stuitje, bekkenbodem of lage rug. Ook kun je problemen hebben zoals urineverlies, obstipatie en buikpijn. Vervelende klachten die gelukkig niet nodig zijn!
  
BEHANDELING

Behandeling van deze bekkenklachten is heel goed mogelijk. Na een behandeling door mij kun je meestal al zonder  pijn bewegen. Gewoonelijk zijn er drie tot zes behandelingen nodig  om volledig grip te krijgen op je klachten. Ik stimuleer je om te blijven bewegen, maar mogelijk aangepast in de manier waarop en hoeveel. Bewegen maakt je fitter en sterker gedurende de zwangerschap. Het helpt ook je herstel na de bevalling.

 

DOORVERWIJZEN
Ik werk niet inwendig. Wanneer ik denk dat dit wel nodig is, zal ik dat met je bespreken. Eventueel verwijs ik je door naar een collega die dat wel doet, maar uiteraard altijd in overleg met jou.